Green Cleaning - vad innebär den nya hållbarhetstrenden egentligen? - Häxan Rengöringsmedel
Sep 7, 2022

Green Cleaning - vad innebär den nya hållbarhetstrenden egentligen?

Hösten närmar sig och för många vankas det en ordentlig djuprengöring och städning hemma. Rengöringsmedel, desinfektionsmedel, poleringsmedel och andra smidiga lösningar är ett måste om man vill ha ett hygieniskt hem.

Ditt val av städprodukter betyder mer än du tror
Studier har nu visat att många hushållsprodukter gör mer skada än vi trott. De innehåller farliga ämnen som omvandlas till gaser och leder till astma, allergier och huvudvärk. De är också rejäla miljöförstörare på grund av deras kemikaliska framställningsprocesser.

När giftiga produkter används i hemmet ligger ångorna kvar långt efter städningen. Dessa irriterar lungor och kan framkalla cancer. Om medlen spolas ned i avlopp rinner de ut i sjöar, floder, och förgiftar den natur som vi måste samarbeta för att bevara.

Häxans produkter är giftfria, miljösmarta, närproducerade, biologiskt nedbrytbara, och kommer i återanvändbar, återvinningsbar plast. Green cleaning är något vi ägnat oss åt långt innan det skrevs om i New York Times och andra inflytelserika medier. Vi har certifierad erfarenhet och de smartaste produkterna för att hålla det rent hemma med ett ännu renare samvete.

Vad är green cleaning?
Green cleaning fokuserar på att använda rengöringsprodukter och metoder som minskar användningen av skadliga kemikalier, minskar avfall och använder mer naturliga och hållbara ingredienser. Detta är något som Häxans produkter uppfyller.

Green cleaning kan inkludera användning av produkter som är tillverkade av naturliga ingredienser som ättika, citronjuice och bikarbonat istället för kemikalier som blekmedel. Dessutom kan green cleaning även innebära att man använder återanvändbara och tvättbara rengöringsdukar och moppar istället för engångsartiklar. I Häxans sortiment inom städredskap kan du exempelvis hitta vår diskborste och grytborste av naturligt material, samt träskaft av FSC-märkt trä i vår fönsterskrapa och fogborste men även äkta bomull i vår disktrasa och kökshandduk.

Syftet med green cleaning är att minska påverkan på miljön och på hälsan för både människor och djur.

Med Häxan driver du smutsen på flykt utan att skada jorden eller vår hälsa

Städpaket med omtanke
Med Häxans färdiga städkit får du ett glänsande hem samtidigt som du städar i balans med naturen
Köp städkit