Recept: Häxans flygande pannkakor - Häxan Rengöringsmedel
Feb 27, 2023

Recept: Häxans flygande pannkakor

Häxans bästsäljare
Att leka med maten är kul
Om du tror att det är tråkigt att laga pannkakor har du förmodligen aldrig försökt att laga flygande pannkakor! Gör pannkaksdagen till en spännande och underhållande matlagningsupplevelse med familjen och imponera med dina kulinariska färdigheter! Häxan guidar dig med vårt magiska recept - men kom ihåg att receptet endast fungerar på pannkakans dag!

Magiskt grundrecept på pannkakor

4 personer

2 1/2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Salt
6 dl Mjölk
3 st Ägg
Smör (till stekning)

Sylt, sirap, grädde, bär eller frukt till servering! 

Börja med att förbereda smeten och blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt sedan i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.

Så får du pannkakan att flyga

1. För att få pannkakan att sväva i luften behöver du använda båda händerna och lyfta pannan ca 10 i luften samt luta den något framåt. Pannkakan ska vila på kanten av stekpannan, men inte glida ur den.

2. Om pannkakan inte rör sig och fastnar i pannan är den inte redo att vändas. Se till att pannkakan är lös innan du vänder.

3. Skaka pannan försiktigt och använd en spatel för att lossa pannkakan. Detta kommer att göra det lättare att vända.  

4. Var säker på din handledsrörelse och släpp alla hämningar - snärta sedan med handleden för att flippa pannkakan uppåt. Njut av att se hur din pannkaka kastar sig i luften... men var redo att fånga den! 

Har du kastat för högt? Ibland är vårt magiska recept så effektfullt att pannkakan nåt ända upp till taket och stannar en liten stund innan den dalar ner i den väntande stekpannan igen.

Pannkaksfläckar i taket?

Denna magiska matupplevelse kan resultera i fettfläckar i kökstaket om pannkakan svävat så pass högt - trots gemensamma ansträngningar för att just undvika detta. Använd då Häxan Köksrent som effektivt löser upp all sort fett i köksområdet och se förvandlingen!

Med Häxan driver du köksfläckarna på flykt utan att skada jorden eller vår hälsa.

Rengöring till köket

Få enkelt bort spåren av mjöl, smet eller sirap och få ordning på köket efter matlagningen!