10 Häxfilmer du måste se - Häxan Rengöringsmedel
Mar 8, 2023

10 Häxfilmer du måste se

Häxans bästsäljare
Gör dig redo för häxor och magi i TV-soffan
Med Oscarsgalan runt hörnet är det läge att dyka in i den magiska världen av häxfilmer. Här är en lista av Häxan med 10 häxfilmer som du absolut inte vill missa inför den stora galan. Från klassiska mästerverk till moderna favoriter, det här är en lista som kommer att kittla dina nervändar och ge dig en härlig dos av övernaturlig spänning.

1. Hocus Pocus

Denna Halloween-kultklassiker var uppenbarligen tvungen att få plats på häxlistan. Tre häxor från 1600-talet återupplivas när några barn råkar bryta förbannelsen som tyglat deras onda andar i 300 år. Här är de elaka häxorna i farten och ute efter små barn som de kan suga livet ur för att själva hålla sig unga.

2. The School for Good and Evil

Sophie och Agatha är bästisar, men deras vänskap sätts på prov när de förs till en magisk skola för framtida hjältar och skurkar i sagornas värld.

3. Magiska Systrar

Sandra Bullock och Nicole Kidman slår sig ihop för att spela excentriska, moderna systerhäxor. Efter att ha dödat Nicoles våldsamma pojkvän Jimmy, flyr duon till den sömniga staden Massachusetts där de växte upp med sina excentriska, margaritatillverkande mostrar, bara för att hemsökas av Jimmys ande.

4. Trollkarlen från Oz

Den här filmen är avgörande för en riktig barndom. Dorothy från Kansas svepas upp i en tromb och landar i Oz, och tar sig till Wizard of Oz med några nyfunna vänner. Margaret Hamiltons briljanta skildring av den onda häxan från väst skrämmer oss fortfarande.

5. Maleficent

Angelina Jolie spelar huvudrollen i denna Törnrosa-spinoff, som berättar historien om Maleficents förvandling från gott till ont efter att hennes första kärlek svikit henne.

6. Harry Potter

Dyk in i Harry Potters magiska värld genom att se den första filmen i serien, som följer unga häxor och trollkarlar under deras första år på magiskolan Hogwarts.

7. Häxorna från Eastwick

Cher, Michelle Pfeiffer och Susan Sarandon spelar tre bästa vänner som knyter ihop sin drömman och omedvetet tillkallar honom i form av djävulen, spelad av Jack Nicholson. Medan de försöker skicka tillbaka honom dit han kom ifrån upptäcker damerna djupet i sina egna krafter i denna klassiska mörka komedi.

8. The Craft: Legacy

Denna skräckfilm från 90-talet följer Sarah, en orolig tonåring som bildar ett häxförbund med tre andra utstötta. Som ett resultat får de fyra flickorna tillgång till mörka krafter och använder sin nyfunna magi för tonårskomplotter, från liten hämnd till att locka skolhuken. Men saker och ting mörknar snabbt när covens ledare kommer utom kontroll och människor börjar dö.

9. Bewitched

I denna romantiska komedi med Nicole Kidman, Will Ferrell och Shirley MacLaine, tror Hollywood-producenter att de har hittat den perfekta ersättaren för inspelningen av den klassiska häx-serien "Sabrina", men lite vet de, de har nämligen hittat en riktig häxa.

10. Stardust

För att imponera på sin stora kärlek reser den naiva Tristan Thorn till en förbjuden värld för att hitta en fallen stjärna. Tre elaka häxsystrar planerar att stjäla hjärtat på Yvaine, en ung jungfru som har rest in i deras land.

Med Häxan driver du smutsen på flykt utan att skada jorden eller vår hälsa.

Redo att bli en Häxa?
Här finns allt du kan behöva för att själva bli en häxa. Lär dig att spå eller rensa hemmet på dålig energi. Låt din inre häxa göra entré!
Visa allt