Bli en mästare på fläckborttagning! - Häxan Rengöringsmedel
Aug 29, 2023

Bli en mästare på fläckborttagning!

Häxans bästsäljare
Hokus pokus, fläck försvinn! Magiska trix för fläckborttagning på textilier i hemmet
Oavsett hur försiktig man försöker att vara, är det oundvikligt att olyckor inträffar och fläckar uppstår på våra älskade textilier. Men att hantera fläckar behöver inte vara en skrämmande uppgift. Med rätt kunskap och verktyg kan du enkelt ta itu med fläckar och återställa dina textilier till sitt ursprungliga skick. Utforska olika typer av mystiska fläckar som kan dyka upp när du minst anar det och de effektiva metoderna för fläckborttagning.

Lär dig hemligheterna och besegra ovälkomna fläckar på soffan, mattan, sänggaveln, kuddar och mycket mer!

5 viktiga tips för fläckborttagning:

1. Agera snabbt:
Ju snabbare du agerar, desto större chans har du att ta bort fläcken helt.

2. Testa på en oansenlig yta:

Innan du använder en fläckborttagningsmetod på hela tyget, testa den på en dold eller oansenlig yta för att se om den påverkar tyget negativt.

3. Läs tvättråden:
Precis som med kläder tål vissa tyger inte vatten och måste kemtvättas för att undvika skador på tyget. Ett vanligt exempel är ullmattor som ofta är känsliga för vatten. Läs därför tvättinstruktionerna noggrant innan du använder ett fläckborttagningsmedel.

3. Undvik värme:

Undvik att använda varmt vatten eller värme på fläcken innan den är helt borta, eftersom värme kan sätta fläcken permanent.

4. Använd rätt produkter:

Använd fläckborttagningsprodukter som är lämpliga för den specifika typen av fläck och tyg. Häxan Soffa och Matta är speciellt framtagen för att rengöra textilier på möbler hemma!

Extra tips!
Gnid inte för hårt, eftersom det kan skada fiberna i tyget. Klappa eller dutta försiktigt istället.

Olika typer av fläckar och metoder för borttagning

1. Oljebaserade fläckar

Oljefläckar, som matolja eller smör, kan vara knepiga att ta bort från textilier. Börja med att suga upp fettrester med papper om det är en färsk fläck, detta kommer att absorbera oljan. Vidare kan du antingen applicera diskmedel på fläcken och blötlägga delen med fettfläcken om tyget går att ta av för att behandla. Ett annat effektivt sätt att hantera sådana fläckar är att spruta Häxan Soffa & Matta och dutta försiktigt med en svamp för att lösa upp fläcken.

2. Vinfläckar

Vinfläckar är vanliga, särskilt under sociala sammanhang. För att ta bort vinfläckar, blötlägg omedelbart fläcken i kallt vatten och strö sedan salt över den. Saltet hjälper till att absorbera färgen. Tvätta sedan plagget som vanligt eller använd en fläckborttagningsprodukt.

3. Blodfläckar

Blodfläckar kräver snabb hantering för bästa resultat. Blötlägg fläcken i kallt vatten och gnid sedan försiktigt med tvål. Om fläcken är envis, kan du skapa en pasta av vatten och Häxan Bikarbonat och applicera den på fläcken. Låt pasta torka och skrapa sedan bort den innan du tvättar plagget. I vissa fall kan även Häxan Soffa & Matta rädda olyckan!

4. Fettfläckar

Fettfläckar från till exempel mat eller kosmetika kan behandlas med Häxan diskmedel. Applicera en liten mängd diskmedel på fläcken, gnugga försiktigt och skölj sedan med kallt vatten. Upprepa om det behövs innan du tvättar plagget om den är tvättbar.

5. Kaffefläckar

För kaffe- eller tefläckar, blötlägg omedelbart fläcken i kallt vatten och gnugga sedan med flytande diskmedel eller spruta Häxan Soffa & Matta om tyget inte är avtagbart, spraya sedan på området! Obs! Se till att följa tvättråden och säkerställ att tyget tål vatten.

6. Bärfläckar

Ett husmorstips för intorkade bärfläckar är att blötlägga tyget i filmjölk eller yoghurt över natten. Detta tricket kan du använda på lingon, svarta vinväbär, hallon, blåbär med mera!

"Häxan Soffa & Matta är det bästa medlet jag haft hemma, speciellt som småbarnsfamilj"

- Johanna