Checklista - vårstäda hemmet - Häxan Rengöringsmedel
Apr 3, 2023

Checklista - vårstäda hemmet

Häxans bästsäljare
Vårstäda hemmet med Häxans checklista
Våren har äntligen kommit och vi vet inte hur det är med dig, men vi är glada att ha vintern bakom oss. Knoppar börjar dyka upp, fåglar kvittrar och vårens söta doft ligger i luften. Förändringen i säsongen har gett oss en extra skjuts att öppna fönstren och damma av spindelväven från de senaste månaderna. Känner du likadant men osäker på var du ska börja? Här kommer Häxans användbara checklista för att få igång din vårstädning!

Checklista - vårstäda köket:

Damma tak och väggar, börja uppifrån!

Dammsug ordentligt och inkludera svåråtkomliga ställen såsom under kylen. Passa på att ta en vända i hela hemmet och flytta gärna soffan så du verkligen får med all damm.

Gengör alla köksluckor och insidan av kökslådorna med Häxan Köksrent som effektivt tar bort fettfläckar, spår av fingeravtryck och smuts!

Rengör kylen. Börja med att plocka ut alla kylvaror och ta sedan ut hyllor, lådor och annat som går att lossa för att diska rent. I kylen kan du använda Häxan Köksrent och torka ytorna med en universalduk.

☐ Ge ugnen en djuprengöring och bli kvitt med fett, brända rester och sot. För ugnen finns Häxans specialprodukt Ugn & Grill, och för galler samt ugnsplåten som oftast har fastbrända rester kan du använda Häxan Universalpasta för att skrubba fram ny glans.

☐ Bli kvitt med ringar, fett och smuts på spishällen. Vare sig du har har en induktionshäll, keramikhäll eller glashäll så kan du använda Häxans magiska flaska Hällrent och få hällen att glänsa igen. En putsduk kan vara att föredra.

☐ Skrubba diskhon och trolla bort missfärgningar, fett och matta ytor med Häxan Universalpasta och Cellulosasvamp.

Rensa filtret i diskmaskinen och sätt igång maskinen på längsta programmet (2-3 h). Oftast ingår en riktig djuprengöring och ger diskmaskinen en nystart.

Rengör golvet med Häxan Rapssåpa och få köket att dofta ljuvlig mandel på ett både effektivt och skonsamt sätt.

☐ Få bort bruna beläggningar på kastrullernas insida och undersida och få dem att se nya ut med Häxan Universalpasta.

Checklista - vårstäda badrummet:

☐ Ta ner duschdraperiet och tvätta enligt tvättanvisningen. Draperiet kan samla på sig både kalk från vatten, tvålrester och smuts!

☐ Har du istället duschdörrar i glas är det bästa sättet att rengöra med Häxans skummande formula Fönster & Glas för ett glasklart resultat. Har du dessutom kalkfläckar kan du komplettera med Häxan Antikalk.

☐ Rengör duscharmaturen, duschmunstycket och badrumskranen. Här kan det oftast sitta kvar envisa spår av kalkbeläggningar från vattnet. Använd ett avkalkningsmedel som Häxan Antikalk
och skrubba med vår Kakel & Fogborste som hjälper dig att komma åt svåra vinklar och hörn.

☐ Rengör sanitetsgods och porslin (tex handfat, badkar och toalettstol) med Häxan Badrum. Här kan det nämligen sitta gamla tvålrester som oftast gulnar i färgen och ser missfärgat ut.

☐ Rinner vattnet långsamt i duschen eller handfatet? Då kan det vara dags för en avloppsrensning med Häxan Propplösare! Välkomna ett fritt flöde på minuter.

☐ Rengör alla hyllor och skåp med
Häxan Badrum som effektivt avlägsnar smuts, kladd och fett!

Checklista - vårstäda vardagsrummet:

☐ Dammsug golv, hörn och flytta gärna soffan så du verkligen får med all damm - glöm inte dammråttorna!

Ta bort kuddar och sittdynor från soffan och dammsug inuti soffan där det oftast kan ligga både smulor och damm.

Rengör soffan och mattan (särskilt om det är tyg som inte är avtagbart) och trolla bort gamla fläckar med Häxan Soffa & Matta.

☐ Moppa golvet med Häxan Rapssåpa och gör hela hemmet barfotavänligt med en omgång mandeldoftande golvrengöring!

För ytor som bord, hyllor, byråer eller stolar kan du använda vår veganska och miljövänliga rengöring som Häxan Allrent

☐ Till fönstren (och andra glas- eller spegelytor) finns Häxans populära spray Fönster & Glas som varken rinner eller lämnar ovälkomna ränder!

☐ Vill du addera en särskild doft som sätter extra prägel på vårstädade hemmet kan du addera några droppar av Häxans rengöringsdofter.

"Häxan har allt jag behöver för att städa hela hemmet"

- Annika

Häxans putsmedel
Färdiga städkit till våren
Vårstäda hemma med Häxans färdigpackade städpaket!
Visa alla paket