Häxans guide - putsa fönster som ett proffs - Häxan Rengöringsmedel
Sep 26, 2022

Häxans guide - putsa fönster som ett proffs

Häxan guidar dig till hur du får skinande rena fönster och glas, hur du får bort både streck och fläckar!

Komplett guide - putsa fönster och glas som Häxan
Fönsterputsning kan vara en skrämmande uppgift. Streck, fläckar och smuts, men med hjälp av en bra fönsterrengörare kan dina fönster bli fria från ränder och istället bli skinande rena på nolltid. Det finns många olika fönsterrengöringsmedel på marknaden men i denna artikel ska vi fokusera på två produkter från Häxan och vad som gör att de skiljer sig från marknadens andra produkter: Häxans Fönster & Glas-medel och Häxans fönsterskrapa. Vår rekommendation är att göra rent dina fönster minst två gånger om året. Det gör att dina fönster även får bättre hållbarhet.

Häxans fönster och glas spray som används på fönster eller glasytor för att rengöra och få ytorna att glänsa. Den kommer i en praktisk och lätt användbar sprayflaska som är gjord på återvunnen plast. Spraya den på den yta du vill rengöra och se hur smutsen lätt försvinner. Häxans Fönster & Glas är en förtrollande produkt som kan rengöra dina glasytor och speglar utan att lämna några ränder. Den är också utmärkt för kakel, bänkskivor, kylskåp och andra blanka ytor. Sprayen är effektiv för att ta bort klistermärken och andra klisterrester från glasytor, som annars kan vara till stort besvär att få bort. Häxans Fönster & Glas innehåller inga gifter och är därför mycket säker att arbeta med. Den är vegansk och innehåller därför inga animaliska produkter. Den är dessutom Svanenmärkt dvs. den är miljöcertifierad utifrån 3 aspekter: energi, material och inomhusmiljö.

Såhär använder du Häxans Fönster & Glas rengöring
● Börja med att spreja Häxans Fönster & Glas sprej på vald yta

● Använd dig sedan av en vanlig fiberhandduk, trasa (eller en svamp om smutsen grävts sig djupt) för att täcka hela ytan med fönsterputs-formulan.

● Se sedan till att vänta så att sprayen tar fäste i glasrutan och att smutset löses upp.

● Skrapa ytan med Häxans Fönsterskrapa. Börja med skrapan i ett hörn och arbeta uppifrån och ner. Om det av någon anledning blir ränder på fönstret kan man enkelt och snabbt ta bort dom med en torr trasa eller duk (ett känt husmorstips lyder att man ska torka av fönstrena med lite tidningspapper men det många inte vet är att tidningspapper kan lämna ifrån sig små pappers flisor på glasrutan och då blir inte resultatet lika rent).

● Torka hela tiden av skrapan överblivet medel så att skrapan hålls torr.

Tips: Håll skrapan i ena handen och fiberduken eller trasan i den andra för att följ upp eventuella ränder på en gång.

Sammanfattningsvis kan det konstateras att Fönster & Glas + Fönsterskrapa är den perfekta uppsättning av redskap för den som värnar om sina fönster och vill underhålla dem långvarigt, miljövänligt och effektivt.

5 fördelar - Häxan Fönster & Glas

✓ Skummar och rinner inte ner snabbt längs fönstret vilket gör det enkelt att fördela

✓ Lämnar inga ränder

✓ Veganskt innehåll och svanenmärkt
 
✓ Återvunnen plast och producerat i Sverige  

✓ FCS-märkt Fönsterskrapa

Fönsterskrapans roll
En fönsterskrapa används för att skrapa bort vatten och göra fönstret helt rent. Häxans fönsterskrapa har även en robust konstruktion med ett bekvämt grepp som dessutom gör det möjligt att byta ut gummibladet för långvarig användning. Tack vare dess långvariga användning kan du som ofta tvättar fönstret eller andra glasytor med glädje veta att redskapet håller länge. Upplever du att skrapan lämnar ränder efter sig så kan det vara dags att byta ut gummibladet på den. Skrapan är miljövänligt framtagen och blir därför det mer självklara miljövänliga valet. Den är perfekt för att avlägsna vattenfläckar, ränder och andra ansamlingar från fönster. Den kan även användas på andra ytor som speglar, duschdörrar, krom och rostfritt stål. Häxans fönsterskrapa är en mycket viktig produkt som ser till att få jobbet gjort.

Häxans Fönster & Glas och Fönsterskrapa går att köpa i vår webshop eller Häxans butik på Götgatan 21 i Stockholm.