Så spår du i kaffesump - Häxan Rengöringsmedel
Jan 8, 2023

Så spår du i kaffesump

Låt kaffet berätta din framtid
Att spå i kaffesump är en form av divination som har använts i många kulturer genom historien. Det är en lekfull metod att få svar på frågor och få insikt i olika områden av livet på ett spirituellt sätt.

Det finns olika teorier om hur den här metoden uppstod men en vanlig teori är att den härstammar från arabiska länder där kaffe har druckits i tusentals år. I vissa kulturer har spådom från kaffesump använts för att få vägledning och stöd i olika områden av livet genom att tolka tecken och symboler som bildats i koppen. Det finns många som fortfarande tror på dess förmåga att ge insikt och svar på frågor.

Steg 1: Förberedelser

Innan du börjar spå i kaffesump är det viktigt att skapa en behaglig miljö.

1. Skapa en mysig stämning.
Det kan vara att tända ljus, lägga ut en duk eller en pläd och spela lugnande musik. Detta kan hjälpa dig att koppla av och fokusera på spåprocessen.


2. Ställ en specifik fråga:
Innan du börjar spå i kaffesump är det bra att ha en specifik fråga i åtanke, t.ex. en fråga som du undrar över eller något du vill få svar på. Ju mer specifik fråga du har, desto lättare blir det att tolka tecknen och symbolerna som dyker upp.

3. Sätt en intention:
Innan du börjar spå i kaffesump är det bra att skapa en intention för vad du hoppas att få ut av processen. Det kan handla om att få svar på en fråga, att få en djupare insikt eller att få stöd och vägledning. En intention kan hjälpa dig att koppla av och fokusera på spårprocessen.

4. Använd din intuition:
När du spår i kaffesump är det viktigt att lita på din intuition och att läsa in betydelser i de olika tecknen och mönstren.

Steg 2: Koppen och kaffet

→ Håll upp kaffet (gärna finmalt, dock ej snabbkaffe som löses upp). Se till att dricka från samma sida och ta det lugnt. Det finns ingen anledning att stressa.

→ Lämna en liten mängd kvar i koppen, cirka en klunk så att sumpen lösgörs.

→ Lägg kaffefatet ovanpå koppen för att täcka koppens ovansida.


→ Vänd kaffekoppen upp och ner med en snabb rörelse. Detta kommer att få sumpen att lämna de mönster som en kaffeläsare behöver inuti koppen.

→ Vrid koppen i 3 cirklar medurs och vänta 5 minuter.

Steg 3: Spå i kaffesump

När du lyfter på koppen kommer du ser att det bildats mönster i koppen. Ett vanligt sätt att tyda symbolerna är via metoden Five Section Division som delar upp koppen i olika delar:

Handtagssidan (vänster eller höger beroende på vilken hand du höll med) = Händelser relaterade till kärlekslivet

Främre kanten (sidan motsatt handtaget) = Finansiella och förmögenhetsrelaterade frågor

Botten (skålen) av koppen = Hemlivet och familjefrågor

Övre kanten (övre sidan mellan handtaget och "främre" kanten) = Nutidens liv

Lägre kanten (lägre sidan mellan handtaget och "främre" kanten) = Framtidens liv

Att läsa symboler baseras starkt på din egen tolkning och instinkt. Om du känner igen en bild i koppen, vad känner du för den? Om den påminner om en symbol du känner till, vad är vanligtvis förknippat med den symbolen?

Många människor lämnar läsningen med en bra känsla om framtiden. Oavsett om spådom i kaffesump är något du tror på eller ej, kan det vara roligt och lärorikt att prova på tasseografi som det heter. Samla ihop några vänner, häll upp lite kaffe och prova att läsa varandras öden!

Kaffekoppen diskar du bäst med Häxan miljövänliga Diskmedel!

Diska rent kaffekoppen

Klar med att spå? Diska rent kaffekoppen med Häxan miljövänliga och veganska diskmedel, diskborste i tagel eller kökssvamp i cellulosa.