Topp 12 användningsområden i köket för Häxans ättika - Häxan Rengöringsmedel
Aug 16, 2022

Topp 12 användningsområden i köket för Häxans ättika

Om du vill vara miljömedveten och kostnadseffektiv gäller det att känna till alla användningsområden för våra produkter. Bland våra rengöringsmedel för kök finns nämligen en miljösmart produkt som sticker ut - Häxans ättika.

12 tips för ättika
1. Vasken
Blanda lika delar Häxans miljövänliga ättika och vatten för en skinande vask

2. Golv
Vår ättika innehåller inga giftiga krusiduller och är skonsamt mot de flesta golv. Blanda lika delar ättika och vatten och moppa golvet med lösningen. Använd inte ättika på stengolv, granitkeramik, marmor eller vaxade golv. Prova på en liten yta först om du är osäker på vad golvet klarar.

3. Spisplattan
Blanda lika delar Häxans ättika och vatten och spraya det på din spishäll. Låt sitta i 10 minuter och torka sedan bort med vatten.

4. Bakplåtar
Tryck ner diskproppen i vasken så att den är tätt försluten. Häll i lika delar Häxans ättika och Häxans bikarbonat. Fyll på med ljummet vatten och beskåda de förtrollande bubblorna. Låt bakplåtarna ligga i 30 minuter innan du skrubbar med Häxans grytborste eller Häxans kökssvamp.

5. Stekpannor & kastruller
Koka vatten och Häxans ättika i den smutsiga kastrullen och låt verka i några minuter. Ju mer ättika, desto snabbare går det. Häll bort blandningen i vasken och diska sedan som vanligt med Häxans diskmedel.

6. Mikrovågsugn
Blanda Häxans ättika och vatten i en skål som tål att mikras. Häxan rekommenderar att lägga en tandpetare eller ätpinne i skålen, annars kan svartkonst få skålen att explodera. Sätt på mikrovågsugnen i 5 minuter och låt ångorna göra jobbet. Torka sedan av med Häxans kökssvamp. Fungerar också när du ska rengöra ugnen men ta det försiktigt med värmen.

7. Hushållsmixer
Blanda lika delar Häxans ättika och vatten och sätt på mixern. Skölj ut och rengör som vanligt.

7. Skärbrädor
Blanda lika delar Häxans ättika och vatten och använd som diskmedel för att få bort alla bakterier. Diska sedan som vanligt en gång med Häxans diskmedel för att få bort lukten från ättikan.

9. Diskmaskinen
Häll lite ättika på ”golvet” i diskmaskinen (inte på ”dörren” som fälls ner). Sätt sedan igång ett kort program för att rensa ur.

10. Kyl & frys
Blanda Häxans ättika med hälften vatten och skrubba för att få loss matrester och andra otrevligheter.

11. Knivblocket
Här döljer sig mycket bakterier - dutta Häxans ättika över hushållspapper, snurra pappret runt en kniv och för sedan in och ut den i de olika facken.

12. Soptunnan
Blanda häxans ättika och vatten och skrubba rent soptunnan där det ofta samlas bakterier.

Som med alla våra produkter kan du köpa en miljösmart refill i vår butik på Götgatan.