Varför du ska byta till miljövänligt diskmedel - Häxan Rengöringsmedel
Dec 20, 2022

Varför du ska byta till miljövänligt diskmedel

Varför välja miljövänliga, oparfymerade och veganska produkter?
Att välja miljövänliga, oparfymerade och veganska produkter är en bra idé för att minimera sin egen påverkan på miljön, vår planet och vår hälsa. Detta gäller inte minst för diskmedel, ett produkt som vi använder ofta i våra hem och som kan innehålla en mängd skadliga kemikalier och parfymer.

Häxan har tagit fram ett miljövänligt, oparfymerat och veganskt diskmedel som är ett bra alternativ för den som vill göra ett mer hållbart val i sitt dagliga liv.

Hur påverkar diskmedel miljön?

Häxan Diskmedel innehåller veganska och miljövänliga ingedienser och är dessutom fri från skadliga kemikalier som kan skada hälsan och miljön. Många diskmedel på marknaden innehåller nämligen ämnen som är skadliga för vattenlevande organismer. Häxan Diskmedel är valda med omsorg och skadar varken vårt vatten eller djuren som lever i vatten. Diskmedlet är också oparfymerat, vilket gör att det inte doftar så starkt och dessutom är skonsam mot huden.

Fördelarna med oparfymerat diskmedel

Oparfymerat diskmedel är bättre för huden på händerna eftersom det inte innehåller doftämnen och andra irriterande ämnen som kan orsaka irritation, klåda eller utveckla allergi. Dessa ämnen kan vara speciellt problematiska för personer med känslig hud eller allergier.

Häxans oparfymerade diskmedel är också mer skonsamt mot huden eftersom det inte innehåller alkohol och andra uttorkande ämnen. Användning av oparfymerat diskmedel kan hjälpa till att bibehålla hudens naturliga fuktbalans och hjälpa till att förebygga torrhet och sprickor speciellt om du diskar utan diskhandskar.


Oparfymerat diskmedel är också ett bra val för personer som föredrar en mildare doft eller vill undvika dofter helt och hållet. Vill du däremot addera doft kan du använda. Häxans dofoljor som du droppar ner i rengöringsprodukten.

Vegansk och cruelty-free

Ingredienserna i Häxan diskmedel är också veganska, vilket innebär att det inte innehåller några animaliska ämnen och har heller inte testats på djur. Det här är viktigt för den som vill undvika animaliska produkter i sin livsstil och bidra till en mer djurvänlig värld. På flaskan hittar du Vegan-märkningen, en cetifiering som uppfyller just ovan. Utöver detta är innehållet i vårt diskmedel även biologisk nedbrytbara.

Återvunnen plast - för återvinning

Häxan diskmedel är också ett hållbart val på andra sätt. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast och är helt återvinningsbar, vilket hjälper dig att minimera mängden plast som slängs och bidra till en mer hållbar planet.

Sammanfattningsvis är Häxan diskmedel ett bra val för den som vill göra ett mer hållbart och miljövänligt val i sitt dagliga liv. Det är gjort på naturliga, ekologiska råvaror, är fri från skadliga kemikalier, oparfymerat och veganskt, samtidigt som förpackningen är gjord av återvunnen plast och är återvinningsbar. Så om du vill haka på green cleaning och göra en positiv skillnad för miljön och vår planet, är Häxan diskmedel ett bra alternativ att välja.

Häxan Diskmedel går att köpa i vår webshop eller Häxans butik på Götgatan 21 i Stockholm.