Loppisfynd: Så bevarar och återställer du prylarna - Häxan Rengöringsmedel
Jul 21, 2023

Loppisfynd: Så bevarar och återställer du prylarna

Häxans bästsäljare
Så ger du second hand prylarna nytt liv!
Som sommaren sveper in över oss och loppmarknadernas skatter har blivit upptäckta, är det dags för oss att ta tag i våra fantastiska fynd och ge dem det kärleksfulla omsorg de förtjänar.

Kanske har du stött på vackra vintagekläder, unika dekorationer, eller kanske till och med några oväntade kuriosa som fångade ditt öga? Oavsett vilka prylar du har snappat upp under dina loppisrundor är det nu dags att föra dem in i ett nytt kapitel där de får stråla och berätta sina egna historier i ditt hem.

Följ med oss när vi utforskar några enkla, kreativa och hållbara sätt att ge dina loppisfynd nytt liv och göra dem till tidlösa skatter i ditt hem!

Vintagemöbler i textilier

När du köper en begagnad soffa eller annan möbel av tyg kan du stöta på olika typer av fläckar som har ackumulerats under tidigare ägares användning.

Matfläckar är bland de vanligaste fläckarna på en soffa. Det kan vara allt från spillt kaffe och saft till matrester som fastnat i tyget.

Oljebaserade fläckar kan komma från kroppsoljor, smink eller hårvårdsprodukter och kan vara svårare att ta bort från tyget.

Smuts och damm har med säkerhet samlats på soffan över tiden, särskilt om den inte har rengjorts ordentligt på ett tag.

Till din räddning finns därför Häxan! Har du fyndat något av nedan kan du använda Häxan Soffa & Matta för att trolla bort eventuella fläckar från mat, dryck och andra orenheter där tvättmaskinen inte är ett alternativ.

☆ Mattor
☆ Soffor, fåtöljer och andra stoppade möbler
☆ Sänggaveln
☆ Tygmaterial på handväskor
☆ Sittdynor
☆ Prydnadskuddar
☆ Trappmattor
☆ Bilbarnstol och bilklädsel i tyg

Begagnade prylar i metall och silver

Häxans äldsta produkter heter Metallputs och Silverputs, dessa har funnits sedan 1913 och används som puts- och polermedel för att ge ett kraftfullt lyft av metaller och blanka ytor såsom koppar, krom, mässing, nickel, tenn, zink, rostfritt.

Har du fyndat något av nedan kan du förvänta dig total stjärnglans efter en omgång puts med Häxan!

☆ Inredningsdetaljer som ljusstakar, lampdelar, dörrhandtag, spanjoletter
☆ Silverservis, bestick, kastruller och karaffer
☆ Smycken och klockor i guld, mässing och silver
☆ Metalldetaljer på båt, bil och cykel

Andrahandsmöbler i trä

Har du fyndat en gammal trämöbel? Grattis! Trä kan hålla i många år om man vårdar och tar hand om materialet på rätt sätt, så även om du ser en och annan fläck är det oftast inte helt omöjligt att rädda möbeln.

Häxan Teakolja är färglös och kan användas till all sorts obehandlad trä som törstar efter en omgång återfuktning. Den kan du använda till trä som torkat ut och förlorat sin färg som exempelvis:

☆ Möbler som träbokhyllor, byråer, träbord, skrivbord etc.
☆ Träfat, bestick med träskaft
☆ Dörrar både inom- och utomhus
☆ Trädgårdsmöbler eller varför inte en trägunga?

"Jag har fyndat massor i sommar och tack vare Häxan har nästan alla mina loppisfynd blivit som nya!"

- Katarina

Förvandla dina loppisfynd till nya skatter

Här hittar du alla produkterna i denna guide. Välj mellan Häxans färdiga vårdikt för trä och läder, eller vårt paket för metall och silver, eller plocka din egen samling av produkter och städredskap!